Recepten van Oosterse gerechten

De Oosterse keuken staat bekend om de pittige gerechten. Vooral Thaise gerechten zijn doorgaans erg pittig. Voor Thaise gerechten wordt vaak currypasta en vissaus als basis gebruikt, in de Chinese keuken zorgen gember, knoflook en rode peper juist voor de pittigheid. Wokken of roerbakken komt het meeste voor bij Oosterse gerechten.

Als enthousiast amateurkok probeer ik regelmatig nieuwe recepten uit. Sommige recepten zijn heel erg lekker, andere recepten kunnen nog verbeterd worden.
Ter inspiratie voor iedereen die van lekker en pittig eten houdt, staan op deze pagina de recepten van Oosterse gerechten die ik heb getest en de beoordeling die ik ze gegeven heb.

Klik op de naam van het recept om het recept te bekijken.

Ben je op zoek naar een specifiek recept van een Oosters gerecht? Ga dan naar uitgebreid zoeken.

Welke Oosterse gerechten wil je zien?





Babi ketjap met chinese kool en rijst


Babi Pangang


Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen


Ei in pittige saus


Garnalencurry


Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten


Gemarineerde biefstuk met chilipompoen


Indiase kipcurry met naanbrood


Kip in vijfkruidensaus


Kipfilet met sojasaus


Kipstrudel met taugé en tomaten-gembersaus


Mongools lamsvlees met sesamzaad


Nasi


Oosterse groentenroerbak


Pikante garnalen uit Szechuan


Roerbak van varkenshaas met lente-ui


Rundvlees in oestersaus met oesterzwammen


Sambalboontjes


Pagina 1 van 2 (35 recepten)
1 2