Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lenterijstpannetje
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Kip, rijst
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram rijst
1 blokje kruidenbouillon
½ theelepel koenjit
2 eetlepels boter
250 gram kipfilet
zout
peper
kerriepoeder
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 dunne prei
1 blikje maïskorrels (300 gram)
1 eetlepel ketjap asin
2 eetlepels hete chilisaus of 1 theelepel sambal
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Rijst met bouillonblokje en koenjit volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  2. Ondertussen kipfilet in reepjes snijden, paprika's in reepjes snijden, maïskorrels laten uitlekken, prei in ringen snijden.
  3. Boter verhitten en reepjes kip in ca. 5 minuten bruin bakken. Zout, peper en kerrie erover strooien. Uitgeperste knoflook, paprika en prei toevoegen en nog ca. 5 minuten bakken. Rijst, maïs, ketjap en chilisaus toevoegen en gerecht goed doorwarmen.
     
Lekker met: -