Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pasta met Toscaanse worstjes uit de oven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, oven, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 schaal Toscaanse worstjes (ca. 270 g) of andere mediterrane worstjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde salie
200 gram macaroni grande of gewone macaroni
125 gram mascarpone
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
Naar smaak geraspte kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 minuten bruin. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en salie 10 minuten op laag vuur.  
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.  
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui. Voeg de mascarpone toe en laat smelten.  
  4. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie. Strooi er eventueel nog een wat geraspte kaas over. Zet 10 minuten in de oven.
     
Lekker met: Andijviesalade (zie elders op deze website)