Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tapas: gemarineerde aubergine
Menugang: Hapje
Porties: 4
Bereidingstijd: 240 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan, Italiaans
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Diverse websites
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 aubergine
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
2 tenen knoflook, in kleine stukjes
1 ansjovisfilet, fijngehakt
peper
zout
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en snijd de delen vervolgens in plakjes. Leg de plakjes in een grote zeef of vergiet en bestrooi met zout. Laat de plakjes ongeveer 30 minuten staan. Spoel ze dan goed af en dep ze droog.
  2. Maak ondertussen een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, knoflook, ansjovisfilet, peper en peterselie.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de pakjes aubergine totdat ze rondom bruin zijn. Meng de nog warme plakjes door de dressing en laat een aantal uur marineren. Ik maak dit gerecht vaak de dag van tevoren zodat de smaakjes er goed in kunnen trekken.
     
Lekker met: -