Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chili con carne
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 135 minuten
Keuken: Zuid-Amerikaans
Kenmerken: Gehakt, stoofschotel
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theelepels chilipoeder
1 verse rode Spaanse peper, zaden en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
1 volle theelepel gemalen komijn
zeezout
zwarte peper uit de molen
450 gram rundergehakt
200 gram zongedroogde tomaten in olie
2 blikken tomaten van 400 gram
2 blikken rode kidneybonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
½ kaneelstokje
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Uien schillen en in stukjes snijden, de knoflook pellen. Maal de uien en de knoflook fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het ui-knoflook mengsel zacht. Voeg chilipoeder, verse peper, komijn en een beetje peper en zout toe. Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roerend bruinbakken.
  2. Maal de zongedroogde tomaten fijn met een staafmixer of in een keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe die dan samen met de tomaten uit blik (inclusief vocht), het kaneelstokje en een 2 dl water bij het vlees. Prak de tomaten uit blik met een spatel of lepel grof. Voeg als het nodig is peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 1½ uur zachtjes sudderen.
  3. Voeg de kidneybonen toe en laat de chili nog ongeveer 30 minuten sudderen.
     
Lekker met: Broodjes