Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Jachtschotel
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 6
Bereidingstijd: 210 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Oven, stoofschotel, rundvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
800 gram sukadelappen, in dobbelstenen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
100 gram boter
50 gram spekblokjes
2 uien, gesnipperd
4 kruidnagels
10 jeneverbessen, gekneusd
2 laurierblaadjes
500 ml rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
1 kilogram aardappels
125 ml slagroom
2 appels, geschild en in ringen
2 eetlepels paneermeel
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bestrooi het vlees met de bloem; schud de overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en 50 gram van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  3. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door. Plaats de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat het vlees ongeveer 2½ uur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat extra wijn of water toe.
  4. Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorsudderen.
  5. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar en giet ze af. Voeg de slagroom aan de aardappels toe en stamp het geheel tot een puree. Klop dan 50 gram boter door de puree. Tot zover kan dit recept voorbereid worden.
  6. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  7. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Leg daarop de plakken appel en bestrooi met het paneermeel.
  8. Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
     
Lekker met: Rode kool (zie bijgerechten op deze website)