Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Biefstuk met een warme salade van linzen en pastinaak
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Rundvlees, maaltijdsalade
Bron: Vrouwonline
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram pastinaak
½ eetlepel milde Indiase currypasta
4 eetlepels olijfolie
25 gram boter
2 biefstukken van ca. 150 gram
sap van een halve citroen
zout
versgemalen zwarte peper
1 blik linzen (à 425 g), afgespoeld en uitgelekt
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
75 gram rucola
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in de lengte in repen van ± 3 mm.
  2. Klop in een kom de currypasta en olijfolie door elkaar. Bestrijk de pastinaakrepen met de curryolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-5 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  3. Doe de linzen met een beetje water in een steelpan en verwarm zachtjes (niet koken).
  4. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes in 4- 6 minuten bruin, keer ze regelmatig. De biefstukjes mogen van binnen nog rosé zijn. Laat ze onder aluminiumfolie nog heel even nagaren.
  5. Klop het citroensap door de rest van de curryolie en breng de dressing op smaak met zout en peper. Laat de linzen uitlekken en schep deze met de bosui en rucola door de dressing. Schep ook de stukken pastinaak erdoor en verdeel de salade over twee borden. Leg op elk bord een biefstuk.
     
Lekker met: -