Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lasagna met champignons en ham
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 75 minuten
Keuken: italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, varkensvlees, oven
Bron: Mijn receptenboek
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
50 gram hamblokjes
zout
peper
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten (à 400 gram)
paprikapoeder
1 theelepel suiker
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
50 ml melk
½ kruidenbouillontablet
4-6 gedroogde lasagnavellen
2 tomaten
100 gram mozzarella
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.  
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.  
  4. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bak hierin kort de ui en knoflook, voeg dan de champignons toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de hamblokjes en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak vervolgens de tomatenpuree heel kort mee en voeg tot slot de tomaten uit blik inclusief het sap toe. Breng het geheel aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Maak de tomaten in de pan wat kleiner. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en suiker.  
  5. Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt hiervoor zachtjes 1 eetlepel boter in een steelpan (de boter mag niet bruin worden). Voeg de bloem hieraan toe en bak deze even mee. Verkruimel het bouillonblokje boven het bloemmengsel en voeg al roerend al roerend 175 ml water en de melk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met een lepel bechamelsaus. Leg hierop lasagnavellen. Verdeel hier weer een lepel bechamelsaus over, dan de helft van de paddestoelen-tomatensaus, een lepel bechamelsaus, lasagnavellen, een lepel bechamelsaus, de andere helft van de paddestoelen-tomatensaus, weer lepel bechamelsaus, lasagnevellen en tot slot de rest van de bechamelsaus.  
  7. Was de tomaten. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken en verdeel ze over de lasagna. Bak de lasagna 40-45 minuten in de oven.
     
Lekker met: -