Andijviesalade met ansjovisdressing |
|
Menugang: |
Bijgerecht
|
 |
Porties: |
4
|
Bereidingstijd: |
15 minuten
|
Keuken: |
Italiaans, mediterraan
|
Kenmerken: |
Salade, slank, vis
|
Bron: |
Albert Heijn
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediƫnten |
|
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 gram)
3 eetlepels kappertjes
1 citroen, uitgeperst
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 krop andijvie, in brede repen
2 eetlepels zongerijpte taggia olijven
50 gram Pecorino Romano
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 eetlepels kappertjes, het citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover.
|
|
|
|
Lekker met: |
Pasta uit de oven (zie hoofdgerechten op deze website)
|