Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Andijviesalade met ansjovisdressing
Menugang: Bijgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Salade, slank, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 gram)
3 eetlepels kappertjes
1 citroen, uitgeperst
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 krop andijvie, in brede repen
2 eetlepels zongerijpte taggia olijven
50 gram Pecorino Romano
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 eetlepels kappertjes, het citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover.
     
Lekker met: Pasta uit de oven (zie hoofdgerechten op deze website)