Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Sambalboontjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Indonesisch, oosters
Kenmerken: Vegetarisch, slank, roerbakken
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
500 gram sperziebonen
2 eetlepels arachide olie
1 ui, in ringen gesneden
1 eetlepel sambal manis
1 eetlepel ketjap manis
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook in 8 minuten beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui 5 minuten. Voeg de sambal manis en ketjap manis toe en verwarm nog 2 minuten. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en ei in pittige saus (zie hoofdgerechten op deze website)