Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Ei in pittige saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Indonesisch, oosters
Kenmerken: Slank, vegetarisch, stoofschotel
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
6 eieren
2 eetlepels arachide olie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel sambal oelek
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 theelepel suiker
2 eetlepels seroendeng
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 minuten op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
  3. Verdeel de saus over de borden, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en sambalboontjes (zie hoofdgerechten op deze website)