Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pasta met tomaten, basilicum en olijven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Slank, vegetarisch, pasta
Bron: Wegottaeat
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
150 gram pasta
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 blik gepelde tomatenblokjes (netto 400 gram)
naar smaak basilicum, grofgehakt
50 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
versgemalen zwarte peper
zout
snufje suiker
naar smaak pecorinokaas, geraspt (of Parmezaanse kaas)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak daarin de ui en knoflook goudbruin.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit ca. 4 minuten meesudderen. Voeg dan de olijven en naar smaak zout, peper en suiker toe. Warm alles nog even goed door.
  4. Verdeel de pasta over 2 borden. Schep de basilicum voorzichtig door de saus en verdeel de saus over de pasta. Schep naar smaak wat geraspte kaas over de pasta.
     
Lekker met: -