Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gesmoorde paksoi met gebakken vis
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Roerbakken, rijst, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram jasmijnrijst
3 cm verse gember, geschild
1 zoete puntpaprika
4 eetlepels arachide olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 prei, gewassen en in ringen
1 struik paksoi
200 ml kippenbouillon (van tablet)
300 gram schelvisfilet
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp de gember.
  3. Snijd de steel van de paprika. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de paprika in reepjes en de andere helft zo fijn mogelijk.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de paprika­reepjes, gember en de helft van de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten.
  5. Snijd de stronk en het blad van de paksoi. Hak de stelen grof. Leg het blad apart. Voeg de stelen toe aan de prei en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat ca. 5 minuten smoren met een deksel half op de pan.
  6. Hak het blad van de paksoi grof en voeg toe aan het prei-paksoi mengsel. Laat nog 3 minuten smoren.
  7. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak de fijngesneden paprika en de rest van de knoflook 1 minuut. Bestrooi de vis met zout en bak 4 minuten mee met de paprika op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  8. Verdeel de vis en paksoi over 2 borden. Serveer met de rijst.
     
Lekker met: -