Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Maaltijdsalade, vis, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram verse zalmfilet, in reepjes
3 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels arachide olie
 
Voor de marinade:
Sap van 1 limoen
zout
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
2 eetlepels arachide olie
 
Voor de dressing:
2 theelepels sambal oelek
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
 
Voor de salade:
250 gram andijvie, fijngesneden
½ doosje tuinkers
1 zoete puntpaprika, zaden en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
250 gram kerstomaatjes
1 komkommer, in de lengte gehalveerd, in plakjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
naar smaak basilicumblaadjes, grof gesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmreepjes in de marinade en laat ze ca. 20 minuten marineren.
  2. Meng de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar.
  3. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing voorzichtig door de salade. Verdeel de salade over twee borden.
  4. Laat de zalmreepjes goed uitlekken en druk ze in de sesamzaadjes. Verhit wat arachideolie in een koekenpan en bak hierin de zalmreepjes ca. 1 minuut. Verdeel de zalm over de borden.
     
Lekker met: -