Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Biefstuksalade uit New Orleans
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Amerikaans, mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, rundvlees, slank
Bron: Het saladeboekje (Emma Summer) (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 biefstukken van ca. 150 gram
1 eetlepel boter of margarine
150 gram veldsla
½ doosje tuinkers
2 rijpe tomaten, in stukjes
1 potje gemarineerde artisjokharten
125 gram champignons, in plakjes
2 lente-uitjes, in ringen
2 grote augurken, in plakjes
10 groene knoflookolijven
zout
(versgemalen) zwarte peper
 
Voor de vinaigrette:
1 eetlepel rode wijn azijn
1 theelepel groene kruidenmosterd
mespunt basterdsuiker
6 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Voeg alle ingrediënten voor de vinaigrette bij elkaar en klop deze tot een dressing.
  2. Verdeel de veldsla, tomaten, champignons en lente-uitjes over de borden en schenk de dressing over de salade. Verdeel vervolgens nog de augurken, olijven, artisjokharten en tuinkers over de borden.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met zwarte peper. Bak de biefstukken ca. 6-8 minuten in de boter, totdat ze medium zijn. Bestrooi de biefstukken met wat zout, snijd ze in plakken en verdeel over de borden.
     
Lekker met: -