Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tapas: kikkererwten en chorizo
Menugang: Hapje
Porties: 1
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Tapas, salade
Bron: Tastyweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 laurierblaadje
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
¼ tablet kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel gedroogde tijm
250 gram chorizo, in blokjes
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng 1 dl water aan de kook en voeg de kippenbouilontablet, het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblaadje hier aan toe. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder dan het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblaadje en schep de kikkererwten voorzichtig door het vocht. Laat de kikkererwten in het vocht afkoelen.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit daarin de ui ca. 3 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit 1 minuut mee. Voeg nu de chorizo toe en roerbak deze 3-4 minuten.
  3. Voeg de chorizo bij de kikkerwten met het vocht en voeg er de peterselie aan toe. Schep het geheel voorzichtig door elkaar en laat een paar uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.
     
Lekker met: -