Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Aziatische biefreepjes met oestersaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Slank, rundvlees, roerbakken
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram jasmijnrijst
3 eetlepels arachide olie
1 teen knoflook, fijngesneden
300 gram biefstuk, in reepjes
1 ui, in halve ringen
1 aubergine, in stukjes
150 gram oesterzwammen, in stukken
2 eetlepels oestersaus
125 gram taugé
3 bosuitjes, in ringen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 minuten bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de wok.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 minuten mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout. Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 minuut en bestrooi met de bosui. Verdeel samen met de rijst over 4 borden.
     
Lekker met: -