Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Appeltaartje met amandelspijs en walnoten
Menugang: Nagerecht
Porties: 1
Bereidingstijd: 100 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
175 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
90 gram koude boter of magarine, in blokjes
65 gram witte baserdsuiker
zout
1 ei, losgeklopt
2 theelepels citroenrasp
400 gram friszure appels, geschild in dunne partjes
25 gram krenten
100 gram gepelde walnoten, grofgehakt
20 gram suiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kaneelpoeder
150 gram amandelspijs
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de bloem, het bakpoeder, de boter, basterdsuiker, boter en zout in een ruime kom. Kneed dit met een keukenmachine of met een mixer met deeghaken tot een kruimelig mengsel. Voeg de helft van het losgeklopte ei en 1 theelepel citroenrasp toe en kneed dit tot een soepel deeg. Stop met kneden zodra het mengsel zich tot een bal deeg vormt. Verpak het deeg in plasticfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Vet een springvorm van 18 cm in met boter. Neem het deeg uit de koelkast en druk het in de vorm gelijkmatig uit naar alle kanten en vorm een opstaand randje tegen de wand. Prik de bodem met een vork op veel plaatsen in. Beleg de taartbodem met een flink stuk bakpapier en leg er steunvulling in. Bak de bodem met de steunvulling in het midden van de oven 20-25 min. Neem de taartbodem uit de oven, laat hem ± 10 minuten afkoelen. Verwijder dan het bakpapier en steunvulling.
  4. Meng voor de vulling de appelschijfjes, krenten, helft van de walnoten, suiker, citroensap en kaneelpoeder.
  5. Kneed de rest van het losgeklopte ei en 1 theelepel cirtoenrasp door de amandelspijs. Verdeel de amandelspijs gelijkmatig over de taartbodem. Schep de appelvulling erop en druk deze licht aan. Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 min. bruin en gaar. Neem de taart uit de oven len laat hem ± 10 min afkoelen. Snij de rand voorzichtig los en verwijder de (spring) vorm. Laat de taart op een rooster verder afkoelen.
     
Lekker met: -