Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Maaltijdsalade met aubergine, pecorino en olijven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, vegetarisch
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 aubergine, in blokjes
1 citroen, uitgeperst
zout
peper
2 bosuitjes, in ringen
1 zakje slamelange
100 gram pecorino kaas, in blokjes
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
4 eetlepels groene olijven zonder pit
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In een pan met ruim kokend water, zout en het sap van een halve citroen aubergineblokjes ca. 1 minuut blancheren, afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  2. Slamix over 2 borden verdelen.
  3. Klop een dressing van de knoflook, het sap van een halve citroen, olijfolie, zout en peper. Aubergine, bosui, kappertjes en peterselie voorzichtig door de dressing scheppen. Auberginemengsel over de salade verdelen.
  4. Blokjes kaas en olijven over de borden verdelen.
     
Lekker met: -