Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kabeljauw uit de oven met ratatouille
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vis, oven, slank
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
1 gele paprika, in stukjes
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
500 gram kabeljauw filet
sap van een halve citroen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika, aubergine en courgette met de paprikapoeder en Provençaalse kruiden erdoor. Bak de groenten op matig hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
  2. Wrijf de kabeljauwfilet in met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en leg de vis in een ingevette lage ovenschaal. Verdeel de ratatouille erover.
  3. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 minuten gaar worden.
     
Lekker met: Gebakken krieltjes