Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Aubergine gevuld met gehakt en tomaat
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Slank, gehakt, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 grote aubergines, gehalveerd
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie
350 gram rundergehakt
2 theelepels shoarmakruiden
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het vruchtvlees uit de halve aubergines, maar laat ruim 1 cm langs de schil zitten. Bestrooi de helften met wat zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  3. Snijd het vruchtvlees klein en bak het met de ui en knoflook in de olie in een hapjespan zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul. Laat de tomaatblokjes uitlekken en vang het vocht op. Voeg de tomaatstukjes toe en bak zachtjes mee.
  4. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en bestrooi met wat kaas. Schenk het vocht van de tomaten in de schaal rond de aubergines. Bak de aubergines ± 25 min. in de oven.
     
Lekker met: Couscous en een groene salade