Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Broccolisoep
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Slank, vegetarisch, soep
Bron: Het Leven lang fit receptenboek (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 flinke struik broccoli
1½ kruidenbouillon tabletten
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
een snufje zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de schil van de stronk en snijd de stronk in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en bleekselderij totdat de ui glazig wordt. Voeg dan de broccoliroosjes en -stronk toe en bak even mee.
  3. Giet 0,75 dl water bij de groenten en verkruimel de bouillontabletten daarboven. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en breng op smaak met zout en de gedroogde Italiaanse kruiden.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes of geroosterd brood