Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kerrie-kipsalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Maaltijdsalade, slank, kip
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 krop ijsbergsla, fijngesneden
100 gram spinazie, grofgesneden
250 gram kipfilet
250 gram groene asperges
100 gram wortels
125 gram alfalfa
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel honing
½ theelepel kerriepoeder
zout
versgemalen zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
  2. Breng in een pan ruim water aan de kook. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van ca. 2½ cm. Leg de aspergestukjes in het kokende water en laat ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken. Haal de aspergestukjes uit het water en spoel direct af onder koud water. Laat uitlekken.
  3. Maak de wortels schoon en snijd in repen. Leg de wortelrepen in het aspergewater en laat ca. 2 minuten zachtjes koken. Spoel direct daarna af onder koud water en laat uitlekken.
  4. Klop een dressing van olijfolie, citroensap, mayonaise, honing, kerriepoeder, zout en peper. Voeg de sla, spinazie, alfalfa, kipfilet, asperges en wortels aan de dressing toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel over 2 borden.
     
Lekker met: -