Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lamsrollade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram lamsbout zonder been
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
125 ml kruidenbouillon
125 ml droge witte wijn
scheutje slagroom
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven op 200°C).
  2. Maak in een kommetje een mengsel van de olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm.
  3. Bestrooi de binnenkant van de rollade met peper en zout en verdeel het olie-kruidenmengsel over het vlees. Houd een beetje van het mengsel over voor de buitenkant van de rollade. Rol daarna het vlees stevig op en bind vast met keukentouw. Bestrijk de buitenkant van de rollade met de rest van het olie-kruidenmengsel.
  4. Leg de rollade in een vuurvaste ovenschaal en bak de rollade ca. 40 minuten in de oven.
  5. Haal de rollade na de baktijd uit de oven en laat even rusten. Zet ondertussen de ovenschaal op het vuur en roer de aanbaksel los met de bouillon en witte wijn. Laat even inkoken en voeg dan nog een scheutje slagroom aan de jus toe.
  6. Snijd de rollade in plakken, verdeel over de borden en schep de saus erover.
 
TIP: als de lamsbout zonder been aan de buitenkant een vetrand bevat, laat deze dan zitten, het geeft veel extra smaak aan het vlees. Kerf het vet voor het bakken een beetje in zodat het vet eruit kan lopen.
     
Lekker met: Groene asperges