Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Doperwtensoep met spinazie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Slank, vegetarisch, soep
Bron: Vrouwonline
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
300 gram diepvries doperwten
300 gram panklare spinazie
4 eetlepels fijngesneden munt
4 eetlepels grof gesneden basilicum
1½ liter kruidenbouillon (van 3 tabletten)
zout
peper
mespunt nootmuskaat
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg de doperwten, spinazie, munt en basilicum toe en bak ± 5 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
2. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes