Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gestoomde kabeljauw met paksoi
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 55 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Slank, vis
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram verse kabeljauwfilet
1 paksoi, grofgesneden
3 theelepels djahé (gemberpoeder)
30 ml oestersaus
25 ml olijfolie
1 eetlepel arachide olie
1 teen knoflook, fijngesneden
 
Extra nodig: stoommand
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak een marinade van de oestersaus en de olijfolie, vul dit aan met water tot 75 ml totaal. Marineer hierin de vis ongeveer 30 minuten.
  2. Neem de vis uit de marinade en leg in de stoommand. Bewaar het marinadevocht. Breng in een wok water aan de kook, zet een stoommand in de wok en stoom de vis ongeveer 10 minuten.
  3. Verhit vlak voor het einde van de kooktijd de arachide olie in een wok. Fruit de knoflook in enkele seconden goudbruin, voeg de paksoi toe en roerbak dit kort op hoog vuur. Voeg het marinadevocht aan de paksoi toe en schep nog even door.
  4. Verdeel de paksoi en de vis over twee borden.
     
Lekker met: Rijst