Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Oosterse groentenroerbak
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Slank, vegetarisch, roerbakken
Bron: Kookboek "China Modern" - Ching-He Huang
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram peultjes, schoongemaakt
1 rode paprika, in kleine stukjes
125 gram taugé
5 lentje-uitjes in stukjes van ongeveer 1 cm
400 gram paddenstoelenmelange, in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
2 eetlepels arachide olie
½ dl kruidenbouillon
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
naar smaak sesamolie
1 eetlepel maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de arachide olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en knoflook enkele seconden (de knoflook mag niet bruin worden) en voeg dan de peultjes toe. Roerbak dit op hoog vuur ca. 1 minuut, voeg dan de paprika en lente-ui toe en bak dit ook nog ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel totdat de paddenstoelen vochtig worden. Voeg de taugé toe en bak nog even kort mee.
  2. Doe de kruidenbouillon, oestersaus en sojasaus bij de roerbak en schep door.
  3. Meng de maïzena met wat water en voeg dit aan de roerbak toe. Schep goed door totdat het vocht begint te binden. Sprenkel er tot slot nog wat sesamolie over en verdeel de roerbak over de borden.
     
Lekker met: Jasmijnrijst