Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Appel-rozijnenbroodjes
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 16
Bereidingstijd: 110 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Brood, oven, vegetarisch
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 pak mix voor witbrood
2 kleine appels
100 gram rozijnen
2-3 eetlepels abrikozenjam
1 ei
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bereid het witbroodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen.
  2. Schil de appels en rasp ze grof.
  3. Voeg de rozijnen en geraspte appel aan het brooddeeg toe en kneed alles goed door. Verdeel vervolgens het deeg in ca. 16 bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat nog ca. 1 uur narijzen.
  4. Verhit de oven voor op 220°C.
  5. Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven.
  6. Doe de abrikozenjam in een steelpannetje en laat de jam op laag vuur smelten. Verdeel de jam met een kwastje over de broodjes.
     
Lekker met: -