Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Penne met mediterrane gehaktballetjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, gehakt, rundvlees, varkensvlees
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
500 gram rundergehakt
1 eierdooier
100 gram rauwe ham, fijngesneden
versgemalen zwarte peper
zout
50 gram zachte geitenkaas, in 20 stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 pot tomatensaus (ik heb Spagheroni Tradizionale gebruikt)
300 gram penne rigate
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng het gehakt, de eierdooier, ham, peper en zout en verdeel het mengsel in 20 porties. Druk in elk portie een stukje geitenkaas en vorm het gehakt tot een balletje rond de kaas.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten zachtjes rondom bruin. Roer de tomatensaus door het bakvet van de gehaktballetjes en stoof de balletjes in ca. 8 minuten gaar.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar.
  5. Giet de pasta en de sperziebonen af en schep ze door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de gehaktballetjes met saus erop.
     
Lekker met: -