Penne met mediterrane gehaktballetjes |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
4
|
Bereidingstijd: |
30 minuten
|
Keuken: |
Italiaans, mediterraan
|
Kenmerken: |
Pasta, gehakt, rundvlees, varkensvlees
|
Bron: |
Smulweb
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediƫnten |
|
500 gram rundergehakt
1 eierdooier
100 gram rauwe ham, fijngesneden
versgemalen zwarte peper
zout
50 gram zachte geitenkaas, in 20 stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 pot tomatensaus (ik heb Spagheroni Tradizionale gebruikt)
300 gram penne rigate
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Meng het gehakt, de eierdooier, ham, peper en zout en verdeel het mengsel in 20 porties. Druk in elk portie een stukje geitenkaas en vorm het gehakt tot een balletje rond de kaas.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten zachtjes rondom bruin. Roer de tomatensaus door het bakvet van de gehaktballetjes en stoof de balletjes in ca. 8 minuten gaar.
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar.
- Giet de pasta en de sperziebonen af en schep ze door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de gehaktballetjes met saus erop.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|