Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Asperges met garnalensaus en zalm
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Vis
Bron: Eigen recept
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 kilo dikke witte asperges, geschild en schoongemaakt
2 zalmfilets (van ca. 200 gram), zonder vel
100 gram gepelde Hollandse garnalen
handje zeekraal
25 gram roomboter
25 gram bloem
250 ml kruidenbouillon (van een tablet)
1 eetlepel boter of margarine
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Leg de asperges in een pan met water en breng aan de kook. Laat de asperges ca. 12 minuten doorkoken.
  2. Laat ondertussen de roomboter op laag vuur smelten in een steelpan. De boter mag niet bruisen of bruin worden. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe en roer alles goed door elkaar. Laat op laag vuur het mengsel 1-2 minuten garen. Voeg dan scheutje voor scheutje en onder voortdurend roeren de kruidenbouillon toe. Houdt de saus warm, maar laat niet koken. Roer vlak voor het serveren de garnalen door de saus.
  3. Doe de zeekraal in een zeef en overgiet met een liter kokend water. Laat uitlekken.
  4. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de zalmfilet ca. 2 minuten per kant, totdat de zalm goudbruin en gaar is. Bestrooi met wat peper en zout.
  5. Giet de asperges af en leg deze op voorverwarmde borden. Leg een stapeltje zeekraal naast de asperges en leg hierop de zalmfilet. Verdeel wat garnalensaus over de asperges en geef de rest van de saus er apart bij.
     
Lekker met: -