Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pasta met parmaham
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Varkensvlees, pasta
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
4 eetlepels olijfolie
150 gram Parmaham, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 preien, gewassen en in ringen
300 gram pipe rigate of penne
250 ml slagroom
3 theelepels gemalen nootmuskaat
150 gram mozzarella mini, gehalveerd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de ham 5 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en prei 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe aan de prei en warm nog 2 minuten door. Schep de pasta en de ongebakken ham erdoor.
  3. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de mozzarella en gebakken ham erop.
     
Lekker met: -