Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Appel-kaneelcake
Menugang: Nagerecht
Porties: 6
Bereidingstijd: 80 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Blog
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
125 gram zachte boter
1¼ theelepel kaneelpoeder
100 gram fijne suiker + extra om te bestrooien
2 eieren
135 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
mespuntje zout
40 ml melk
2 kleine appels, geschild, klokhuis verwijderd, gehalveerd
2 eetlepels abrikozenjam
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een springvorm van 15 cm doorsnede in.
  3. Meng de boter, suiker, zout en 1 theelepel kaneelpoeder in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en voeg de melk toe. Meng alles goed.
  4. Schep het cakebeslag in de springvorm.
  5. Snijd de appelhelften een aantal keer in dezelfde richting in. Druk de appels in het beslag. Meng 1 theelepel suiker met een ¼ theelepel kaneelpoeder en strooi dat over de appels.
  6. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Verdeel dan de abrikozenjam over de cake en bak nog 10 minuten in de oven.
     
Lekker met: -