Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kipfilet met sojasaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Slank, kip
Bron: Blog
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel geraspte gemberwortel
60 ml sojasaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
120 ml Shaosing rijstwijn of droge sherry
2 steranijs
1 kaneelstokje
2 kipfilets
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de sesamolie, geraspte gemberwortel, sojasaus, basterdsuiker, rijstwijn, steranijs en het kaneelstokje in een koekenpan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook deze in 6-7 minuten per kant gaar. Voeg eventueel wat heet water toe als de saus te snel inkookt.
  2. Haal het kaneelstokje en steranijs uit de pan. Verdeel de kipfilets over 2 borden en serveer met de saus.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en peultjes