Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met tonijn en asperges
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, vis, oven
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
1 blikje tonijn op water
1 blikje asperges
enkele groene olijven zonder pit
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eieren
125 ml crème fraîche
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de vorm in met boter. Bekleed de vorm met de plakjes deeg.
  3. Laat de tonijn uitlekken in hak met een vork de grote stukken fijn.
  4. Laat de asperges uitlekken.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Verdeel de tonijn over de vorm en leg de asperges daar boven op. Leg daarop vervolgens de plakjes olijf en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie.
  7. Klop een mengsel van eieren, crème fraîche, peper en zout en giet dit mengsel in de vorm.
  8. Bak de taart in ca. 40 minuten gaar en bruin.
     
Lekker met: -