Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met broccoli en geitenkaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vegetarisch, oven, hartige taart
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels boter of margarine
4 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
250 gram broccoli, in roosjes
1 dunne prei, in dunne ringen
2 eieren
125 ml slagroom
100 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
2 eetlepels fijngesneden peterselie
100 gram zachte geitenkaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een springvorm van 15 cm in met boter en bekleed met de plakjes deeg voor hartige taart.
  3. Kook de broccoliroosjes in ca. 4 minuten beetgaar. Giet af en laat de groente goed uitlekken.
  4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei hierin 10-15 minuten totdat deze slap is.
  5. Mix met de staafmixer de eieren, slagroom, doperwten en peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de prei door de broccoliroosjes en verdeel dit mengsel over de hartige taartbodem. Schenk het eimengsel erover en verkruimel het geitenkaas boven de taart. Zet de springvom in het midden van de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur naar 180°C.
     
Lekker met: -