Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kerrierijst met spinazie en kip
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Kip, rijst, roerbakken
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram basmatirijst
2 eetlepels olie
1 bosje bosui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels kerriepoeder
50 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
1 eetlepel boter of margarine
600 gram spinazie
500 gram kipfilet, in blokjes
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bereid enige uren (of een dag) voordat je gaat koken de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt ook warme rijst gebruiken, maar de smaken van de kerrie zullen beter intrekken als je afgekoelde rijst gebruikt.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit de bosui en knoflook zachtjes. Voeg het kerriepoeder, de pistachenootjes en de rijst toe en bak het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was ondertussen de spinazie en kook deze met aanhangend water in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
     
Lekker met: -