Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Bananenijs met walnoten
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Kookboek "Kookook"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
½ vanillestokje
250 ml volle melk
3 eierdooiers
125 gram kristalsuiker
1 theelepel maïzena
125 ml slagroom
2 bananen
4 eetlepels sinaasappelsap of andere vruchtensap
3 eetlepels poedersuiker
100 gram walnoten, in grove stukken
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en voeg dit toe aan de melk. Breng de melk aan de kook en laat onder af en toe roeren ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker en de maïzena in ca. 10 minuten tot alle suiker is opgelost en het mengsel dik, bleek en romig is.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Ze de kom met het eierdooiermengsel op de pan met heet water (au bain-marie) en zet het geheel op laag vuur. Giet de vanillemelk al roerend in een dun straaltje bij het dooiermengsel. Blijf roeren tot de vla gebonden is.
  4. Giet de vanillevla door een zeef (om eventuele klontjes te verwijderen) in een schone kom. Zet deze kom in een bak met koud water. Laat de vla, onder af en toe roeren, afkoelen. Zet de kom daarna, afgedekt met folie, nog ca. 1 uur in de koelkast totdat de vla helemaal koud is.
  5. Pureer ondertussen met een staafmixer de bananen met de vruchtensap en poedersuiker. Meng de bananenpuree door de afgekoelde vanillevla.
  6.  Schep de bananenvla in een ijsmachine en laat de machine ongeveer 15 minuten draaien. Klop ondertussen de slagroom tot deze dik en nog net vloeibaar is. Giet na 15 minuten de slagroom bij de bananenvla, terwijl de ijsmachine nog draait. Voeg ook de walnoten toe aan het mengsel.
  7. Laat de ijsmachine nog ca. 30 minuten draaien totdat het mengsel ijs is, maar nog wel een beetje vloeibaar (lijkt op softijs). Schep het bananenijs dan in een doos en bewaar dit tot gebruik in de vriezer.
     
Lekker met: -