Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vislasagne met prei
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 80 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vis, oven, pasta
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram boter
75 gram bloem
1 liter visbouillon (van tablet)
½ bakje dille (à 15 gram), fijngesneden
4 preien, gewassen
250 gram mascarpone (zachte roomkaas)
1½ pak lasagne verdi (groene lasagnebladen, à 250 g)
375 gram kabeljauwfilet (diepvries), ontdooid, in stukken
100 gram gerookte zalm, in stukken
250 gram roze garnalen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt voor de bechamelsaus 75 gram boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 minuten garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Roer regelmatig. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de prei in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 minuten op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal, bedek met lasagnebladen en daarop een derde deel van de prei, de kabeljauw en een beetje bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen en daarop een derde deel van de prei, de gerookte zalm en een beetje bechamelsaus. Bedek met de rest van de lasagnebladen, het restje prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 minuten in de oven.
     
Lekker met: Groene salade