Babi ketjap |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
4
|
Bereidingstijd: |
20 minuten
|
Keuken: |
Chinees, oosters
|
Kenmerken: |
Varkensvlees, roerbakken
|
Bron: |
Albert Heijn
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediƫnten |
|
1 rode peper
2 eetlepels (arachide)olie
300 gram hamlappen in reepjes
2 tenen knoflook fijngesneden
3 cm verse gember, geraspt
100 ml ketjap manis
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 minuten bruin. Voeg de rode peper, 2 tenen knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 minuten op laag vuur gaar worden.
|
|
|
|
Lekker met: |
Rijst en paksoi, chinese kool of oosterse roerbakgroenten
|