Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Babi ketjap met chinese kool en rijst
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Varkensvlees, roerbakken, rijst
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram witte rijst
1 rode peper
4 eetlepels olie
300 gram hamlappen in reepjes
3 tenen knoflook fijngesneden
3 cm verse gember, geraspt
100 ml ketjap manis
1 Chinese kool in reepjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 minuten bruin. Voeg de rode peper, 2 tenen knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 minuten op laag vuur gaar worden.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de Chinese kool 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over kommen. Serveer met de kool.
     
Lekker met: Paksoi in plaats van chinese kool