Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Salade met pasta, witte bonen en tomaten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch, pasta, maaltijdsalade
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram farfalle of penne
300 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine courgette in stukjes
3 lente-uitjes in ringen
4 eetlepels basilicum, grofgesneden
350 gram witte bonen (blik/pot), afgespoeld en uitgelekt
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels pesto
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels zure room
Zout
Peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak van de pesto, citroensap, olijfolie en zure room een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Spoel de pasta koud af en laat opnieuw goed uitlekken.
  3. Meng de pasta met de dressing. Schep er de tomaatjes, courgette, lente-ui en witte bonen door.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de pijnboompitten en basilicum over.
     
Lekker met: -