Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spaanse tomatentaart
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Hartige taart, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram chorizoworst, in kleine blokjes
2 grote uien, gesnipperd
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
6 eieren
125 ml slagroom
3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
6 tomaten, gehalveerd
1-2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak de chorizo uit in een droge koekenpan. Schep de ui erdoor en laat 5 minuten meebakken.
  3. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een grote ronde lap. Bekleed hiermee een springvorm van 24 cm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.
  4. Klop de eieren met de slagroom en zout en peper.
  5. Verdeel het chorizomengsel over de hartige taart, strooi de peterselie erover en verdeel het eiermengsel over de taart. Leg de gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven erin en druppel de olijfolie erover. Maal er zwarte peper boven.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Laat hem even afkoelen en snijd hem in punten.
     
Lekker met: Een groene (rucola)salade