Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise kip maaltijdsalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Slank, kip, maaltijdsalade
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
350 gram kipfilet, in blokjes
3 eetlepels sojasaus
peper
2 eetlepels olie
200 gram snijbonen, in brede repen
1 klein blikje maïskorrels, afgespoeld en uitgelekt
125 gram taugé
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
3 lente-uitjes, in ringen
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel suiker
3 eetlepels grofgehakte, geroosterde, ongezouten pinda's
2 eetlepels grofgesneden basilicum
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de kip met de sojasaus en peper en laat dit even intrekken. Bak vervolgens de kip in de olie in ca. 5 minuten lichtbruin. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.
  2. Kook de snijbonen in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Spoel de taugé af en overgiet met heet water.
  4. Maak een dressing van de sambal met de knoflook, vissaus, limoensap en suiker. Schep de kip, snijbonen, maïs, kerstomaatjes, lente-ui, pinda's en basilicum voorzichtig door de dressing. Verdeel de salade over twee borden.
     
Lekker met: -