Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Ovenschotel met pasta en tonijn
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vis, oven, pasta
Bron: Allrecipes.nl
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
350 gram verse of gedroogde tagliatelle
1 eetlepel olijfolie
200 gram kleine champignons, gehalveerd
1 bosje bosuitjes, gesnipperd
200 gram magere verse roomkaas met knoflook en kruiden
4 eetlepels halfvolle melk
200 gram diepvriesbroccoliroosjes
150 gram diepvriesdoperwten
185 gram tonijn (blik), uitgelekt
75 gram belegen kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
  2. Kook de tagliatelle beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons en bosuitjes ca. 5 minuten.
  4. Voeg de roomkaas met knoflook en kruiden, de halfvolle melk, broccoliroosjes en doperwten toe. Verwarm dit mengsel al roerend tot de groenten ontdooid zijn en de gesmolten kaas samen met de melk een saus vormt. Schep er de tonijn door.
  5. Giet de tagliatelle af en schep hem om met de tonijn-groentesaus. Doe de pasta over in een ovenschaal en strooi er belegen kaas over. Zet hem ca. 10 minuten in de oven of tot de kaas licht kleurt.
     
Lekker met: -