Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Mexicaanse salade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Kenmerken: Maaltijdsalade
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
6 eetlepels olie
3 eetlepels citroensap
1 theelepel pittige mosterd
zout
peper
1 blik rode kidneybonen (400 gram), uitgelekt
1 blik mexicaanse mais (300 gram), uitgelekt
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 rode paprika, in stukjes
150 gram chorizo worst, in stukjes
1 rijpe avocado
½ krop ijsbergsla, grof gesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Klop een dressing van de olie, 2 eetlepels citroensap, mosterd, zout en peper.
  2. Meng de bonen, maïs, tomaatjes, paprika en chorizo met de dressing.
  3. Maak vlak voor het serveren de avocado schoon, snij het vruchtvlees in stukjes en schep ze om met de rest van het citroensap.
  4. Schep de salade en avocado door de ijsbergsla en verdeel de salade over twee borden.
     
Lekker met: -