Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pittige Chinese gestoomde oesters
Menugang: Voorgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Vis, slank
Bron: Ken Hom
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
6 oesters
1 theelepel knoflook, fijngesneden
½ eetlepel verse gember, fijngesneden
½ theelepel bonenpasta met chili (toko)
½ eetlepel Shaoxing rijstwijn (toko) of droge sherry
½ eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
2 eetlepel bosui, fijngesneden
2 eetlepels arachide olie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Borstel de oesters schoon. Breng in een wok een laagje water aan de kook en zet een stoommand op de wok. Het water mag de stoommand niet raken. Leg de oesters in de stoommand. Draai het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zachtjes stomen tot ze open staan. Tip: open de schelpen met een oestermes indien ze na 5 minuten niet uit zichzelf openen.
  2. Roer intussen alle overige ingrediënten, behalve de arachideolie, in een vuurvast schaaltje tot een saus.
  3. Doe de arachideolie in een pannetje en verwarm de olie op hoog vuur, totdat deze licht begint te dampen. Giet de hete olie over de ingrediënten van de saus.
  4. Roer de saus goed door en verdeel over de oesters. Serveer direct.
     
Lekker met: -