Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Rundvlees in oestersaus met oesterzwammen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Rundvlees, slank, roerbakken
Bron: Ching-He Huang
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
350 gram biefstuk
1½ theelepel lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus + 1 theelepel
snufje suiker
zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels arachide olie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, zonder zaadjes , fijngehakt
200 gram paksoi, grof gesneden
200 gram oesterzwammen
1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn of balsamico azijn
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Leg de biefstuk tussen twee vellen plasticfolie en klop met een vleeshamer of deegroller op het vlees, tot het half zo dik is. Snijd het vlees in dunne plakken en meng dat in een kom met de 1 theelepel lichte sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, suiker, zout en versgemalen zwarte peper. Zet opzij.
  2. Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een wok. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak deze enkele seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak enkele minuten totdat de paksoi warm is. Breng op smaak met zout en een theelepel oestersaus. Neem het groentemengsel uit de wok en houdt warm.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel arachideolie in een grote koekenpan en bak daarin de oesterzwammen totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met de azijn en een ½ eetlepel lichte soajasaus.
  4. Plaats de wok terug op het vuur en voeg nog 1 eetlepel olie toe. Voeg de plakjes biefstuk toe en roerbak ongeveer 2-3 minuten, totdat het vlees gaar is. Verdeel de paksoi over twee borden, leg de biefstuk daarop en verdeel de oesterzwammen erover.
     
Lekker met: Jasmijnrijst