Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pastarolletjes met rivierkreeft in tomatensaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vis, slank, oven, pasta
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram kerstomaatjes
grof zeezout
vers gemalen peper
2 eetl chilli-olie
60 gram parmezaanse kaas
1 citroen
30 gram verse basilicum
175 gram ricotta
200 gram rivierkreeftjes
2 koelverse lasagnevellen
50 gram rucola of veldsla
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Halveer de tomaten en spreid ze uit op een bakblik. Strooi er zout en peper over en sprenkel de chili-olie erover. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 6-8 minuten gaar.
  4. Pureer de tomaatjes met het vocht in een keukenmachine en wrijf ze boven een pan door een zeef. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de tomatensaus in de ovenschaaltjes.
  5. Breng intussen in een pan ruim water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta ca. 10 minuten, giet af en spoel de pasta met koud water af.
  6. Rasp 30 gram van de kaas. Boen de citroen schoon en rasp ½ eetlepel van de schil. Houd verder een aantal mooie basilicumblaadjes apart.
  7. Meng de ricotta met de geraspte kaas, de citroenrasp en de rest van de basilicum in een keukenmachine tot een gladde, groene pasta.
  8. Houd enkele rivierkreeftjes apart en snijd de rest in stukjes. Schep de stukjes door het ricottamengsel en breng op smaak met zout en peper.
  9. Spreid de lasagnevellen uit en snijd ze doormidden. Bestrijk de 4 vellen met het ricottamengsel. Rol de pastavellen op en snijd iedere rol in 3 stukken. Leg in elk ovenschaaltje 3 pastarolletjes.
  10. Schaaf wat parmezaanse kaas over de pastarolletjes en zet de ovenschaaltjes ca. 10 minuten in de oven. Leg op ieder schaaltje in het midden een bergje rucola. Schaaf er evtueeel nog wat parmezaanse kaas over en garneer met de basilicumblaadjes en rivierkreeftjes.
     
Lekker met: Groene salade