Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tagliatelle met gehakt-champignonsaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, rundvlees
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram champignons
250 gram tagliatelle (of andere pasta)
1 kruidenbouillonblokje
2 eetlepels olijfolie
200 gram rundergehakt
2 knoflookteentjes
3 eetlepels pesto
125 ml crème fraîche
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 klein blikje tomatenpuree
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt rul. Pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg de champignons toe. Roerbak het geheel ca. 2 minuten. Roer de pesto, tomatenpuree en crème fraîche erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met een bouillon blokje beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Garneer met de basilicum.
     
Lekker met: Wat geraspte kaas over de pasta en een groene salade erbij