Salade met lauwwarme kaas-ham buideltjes |
|
Menugang: |
Lunchgerecht
|
 |
Porties: |
2
|
Bereidingstijd: |
30 minuten
|
Keuken: |
Overig
|
Kenmerken: |
Salade, slank, oven
|
Bron: |
Allerhande (niet digitaal)
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
200 gram kruidenroomkaas (Boursin, Bressot, Paturain)
12 plakjes gerookte rauw ham of rookvlees
2 eetlepels vloeibare honing
100 gram sla (bijvoorbeeld eikebladsla)
versgemalen zwarte peper
½ eetlepel olie
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes ham of rookvlees uitgespreid op een werkblad en verdeel de roomkaas over de plakjes vlees. Vouw het vlees losjes om de roomkaas, zodat er een buideltje ontstaat.
- Vet een ovenschaal in met de olie. Leg de hampakketjes in de ovenschaal en bestrooi met wat peper. Verdeel de honing over de hampakketjes. Laat de hampakketjes in ca. 8 minuten warm worden in de oven, tot de kaas begint te smelten.
- Verdeel de sla over twee borden. Leg de hampakketjes op de sla en schenk de gesmolten honing erover.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|