Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Coquilles met preimousse
Menugang: Voorgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
6 coquilles (St. Jacobsschelpen, St. Jacobsmosselen)
3 eetlepels olijfolie
2 preien
125 ml slagroom
nootmuskaat
cayennepeper
zout
versgemalen zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwijder het groene deel van de prei en snijd de rest van de prei in stukken van ca. 4 cm. Kook de prei ca. 15 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de stukken prei met koud water af, laat ze uitlekken en leg ze in de keukenmachine.
  2. Verwarm de slagroom en schenk deze bij de prei. Pureer het mengsel en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat. Schep de preimousse in een pan en verwarm de mousse zachtjes.
  3. Bestrijk de coquilles dun met olie en bak ze in de hete grillpan aan elke kant ca. 1 minuut. Bestrooi ze met zout en peper. Serveer de coquilles met de preimousse.
     
Lekker met: -